Sennheiser PC 330 test


Ieri am cumparat in Timisoara la
http://www.video-s.ro/PC330.htm
casca Sennheiser PC 330 la pretul de 335 lei. A fost necesar sa o cumpar, proba prealabila nefiind posibila deoarece era fooarte bine impachetata (sigilata) cu plasticuri si scociuri in toate partile (de impachetat identic inapoi nu ar fi posibil).

Headsetul e nou, aparut in 2010.04 existand pe net doar un test in engleza la :
http://www.reviewguy.net/gadgets/sennheiser-pc-330-g4me.html
si unul mai nou(abia vreo 12 ore inainte sa le cumpar) in germana la
http://www.gamezoom.net/artikel/Sennheiser_PC_330_Headset_Test_Review-20840-3

Amandoua teste zic cas confortabile pe termen lung si ca au un bas binisor conbinat cu un sunet detaliat cristalin.

Dupa o lupta de 5 minute a vanzatorului in a o despacheta leam probat si prima impresie pe care am avuto a fost ca is mai mici cupurile decat am crezut fiind exact la minimetru inconjurand lobul urechiilor(supraaureal si nu circumaureale). Presiunea cu care apasau pe cap fiind de asemenea cam mare, producand initial in primele 5 minute un disconfort pronuntat. Dar fiind noi buretii is inca tari si arcuirea puternica.

Legate acolo la un Cowon D2 pe care il dusesem sa le testez am observat ca la volumul 40 din 50 maxim au un sunet mai deschis si clar decat castile(headset) initiale pe care le testasem acasa RPC MV 850 la acelasi volum si cu aceasi curba EQ.

Dar evident in primele minute de purtare/audiere nu ofera adevaratul confort/buchet sonor care ne asteptam(idem si la RPC).

Seara deja lucrurile sau schimbat si dupa un rodaj de 5 ore deja se simpte o mica diferenta, sunt dupa o adaptare de 5 minute mai confortabile la purtare, solide, izoleaza acustic sunetele din exterior, iar partea cea mai impresionanta a fost ca o alta persoana nu aude absolut nimic ce ascultam fiind inchise. Abia daca persoana sta la 15 cm aude ceva slab si daca volumul vine ridicat la un nivel distorsionat de 45 din 50 se aude dela 1 metru dar totusi slab.

Deci sunt ideale pentru cei care nu vor sa deranjeze pe nimeni.

Cablul e pe o singura parte si lung de 3 metri fara nici un reglaj de volum sau mute pe fir, mufele aurite de 3.5 mm despartinduse la 10 cm de capat cu simboluri verde(casca) si rosu(microfon) pe mufele negre. Astfel despartirea lor e mai scurta decat la RPC care au 15 cm si mufele colorate complet.

Privind acustica ofera un bas direct(punch) nevibrant si suficient de bine prezent, medii neevidentiate dar in schimb inalte cristaline impresionate fiind proiectata pentru comunicare – headset.

Comparativ cu un Sennheiser intraaucular CX 500 se aud mai deschise, cristaline, clare si echilibrate basul fiind totusi prezent in momentul necesar dar nu predominant ca la CX 500 care acopera cu basul sau dominant chiar si inaltele.

In schimb RPC-ul 850 ofera un bas mai lat, chiar vibrand casca la frecvente joase intrun mod placut in prima faza dar deranjant pe termen lung. Detaliul lor e muult mai redus, auzinduse ca si cum am sta in spatele unui carton moale dar cu un efect de loudness, produs posibil de aerisirile sitelor externe (deci casti deschise la care se aude din exterior ce se asculta).

Mai multe … va urma ….

Acest articol a fost publicat în Hardware. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu