Teste Linux – 1


Am testat in ultimele zile mai multe distributii de linux sa vad daca gasesc ceva mai bun decat ubuntu.

Am inceput cu Fedora 13 nou aparut si deja la instalare mam trezit fara mouse astfel nevoind sa dau cu tab-ul din tastatura sa configurez instalarea anevoioasa si lunga de 20 minute iar pornirea dureaza mai lung decat la ubuntu.

Netrunner 2 e de asemenea interesant si foarte nou bazanduse pe kubuntu, un test mai lung e la: http://openbytes.wordpress.com/2010/07/04/netrunner-2-blacklight-a-new-release/
dar in ansamblu e ok, dar nu lam instalat deoarece nu are o comunitate in spate care sa asigure cumul in caz de probleme.

Mint 9 KDE RC lam instalat si dupa update mam trezit fara placa de retea asa ca am trecut inapoi la Mint 8 KDE care inca se tine bine si dupa 252 updateuri facute in 10 minute, dar se pare ca nu stie automontare dupa cum stia ubuntu 10.04.

PCLinuxOS 2010.07 lam instalat a mers , update doar din Synaptic si doar 5 pachete fiind nou, versiunile soft sunt cam vechi iar Filezilla nu a vrut sa transfere fisiere ci doar bucatele, distributia fiind cu pachete .rpm nu am inceput sa caut si pt. el programele din ubuntu. Dar totusi are putere si merge.

M0mentan sunt pe Mint 8 KDE final si mam trezit ca Virtualbox in varianta cea mai noua nu merge, automontarea de asemenea nu merge, la casti si microfon trebuie in Windows sa caut care sunt mufele cu care merge compul. VMware are aspect alb parca ar fi pt. gnome, Disk utility din Gnome nu merge, zice ca SMART nui suportat.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Alte distributii. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s